Voor krafton® staat kwaliteit op de eerste plaats.

Wij willen het beste van het beste bieden. De vele certificeringen en toelatingen van gerenommeerde instituten in Europa bevestigen dit: het DIBt- Deutsche Institut für Bautechnick, TÜV Rheinland en EBA-Eisenbahn Bundesamt, TNO, UCL. Uiteraard produceren wij onze standaard profielen volgens NEN13706-E23, Europese Richtlijnen opgesteld voor ‘Reinforced plastics composites – Specifications for pultruded profiles’. Kwaliteit uit zich voor ons in het leveren van hoogwaardige producten tegen een goede prijs. Onze interne goed georganiseerde bedrijfsprocessen houden de kwaliteit constant. Het resultaat telt.

 Productiecontrole van krafton® GVK Profielen

Onze jarenlange ervaring in de productie van glasvezelversterkte kunststofprofielen (GVK) is een garantie voor een constante, hoge productkwaliteit. Maar kwaliteit moet blijvend worden gecontroleerd. Hiervoor beschikken wij onder meer over geavanceerde Zwick-Roell-testapparatuur, waarmee we de profielen en planken mechanisch kunnen testen volgens de opgegeven normen.

Van de selectie van grondstoffen tot de controle over het eindproduct, volgen wij een goed doordacht en bewezen kwaliteitsbeheersysteem. Middels onze controleprocedures monitoren we onze GVK-producten op basis van de applicaties.

Afgezien van de kwaliteitscontrole in de fabriek, is er een halfjaarlijkse externe inspectie van de productie en productieprocessen door SKZ. Dit is nog een extra garantie voor betrouwbaarheid en kwaliteit.

Goede communicatie en samenwerking met onze klanten en leveranciers dragen er verder aan bij dat wij altijd optimale oplossingen bieden op basis van de behoeften van onze klanten.

Toelatingen en Certificeringen

De goedkeuringen en certificeringen die we hebben op onze producten worden hieronder beschreven.
Vanwege de recente wijziging in de bedrijfsnaam van Bijl Profielen naar krafton®, staan hier ook geldige certificaten tussen, die zijn uitgegeven onder W.B. Bijl Profielen b.v.

  Europese Norm EN 13706

De Europese norm EN 13706 – Versterkte kunststofcomposieten, specificaties voor gepultrudeerde profielen – dekt constructies waarbij het draagvermogen een essentieel criterium is en de profielen een ondersteunende functie hebben. De norm specificeert minimumvereisten voor kwaliteit, oppervlakte, toleranties en sterkte- en stijfheidswaarden in twee klassen:

  • E23 – voor de hoogste eisen
  • E17 – voor minder kritische toepassingen.

krafton® voldoet aan de E23 standaard. De standaard bestaat verder uit drie delen:

  • EN 13706-1: Classificatie en markering van constructieprofielen volgens matrix en versterkingsmateriaal, oppervlaktebehandeling, enz.
  • EN 13706-2: Testmethoden en toleranties en richtlijnen voor kwaliteitscontrole.
  • EN 13706-3: Minimale technische vereisten voor de twee klassen van de norm.

Alle krafton® standaard profielen voldoen aan of overtreffen de vereisten van E23.

Logo_DIBTDIBt  Z-10.9-655 : krafton® GVK Brugdekdelen

Onze krafton® GVK brugdekdelen en bevestigingsmethoden zijn DIBt-goedgekeurd. Het Duitse Instituut voor Bouwtechniek (DIBt), geeft als Duits certificeringsbureau, algemene bouwtoezichtgoedkeuringen (abZ) uit voor bouwmaterialen en -ontwerpen en geeft eveneens Europese Technische Assessments (ETA) uit voor bouwmaterialen en bouwuitrustingen.
De goedkeuringen van de algemene bouwinspectie zijn een zeer betrouwbaar bewijs van de geschiktheid en toepasbaarheid van bouwmaterialen met betrekking tot structurele vereisten voor constructies.

De DIBt-toelating op krafton® GVK-brugdekdelen, type 256.40, 500.40, 500.55, 400.85 en de bijbehorende montagemethoden is geldig tot augustus 2022.

Klik hier voor de DIBt-toelatingsdocument
Klik hier voor de GVK Brugdekken

Logo_DIBTDIBt  Z-10.9-803: krafton® GVK Profielen

Het Duitse Instituut voor Bouwtechniek (DIBt), geeft als Duits certificeringsbureau, algemene bouwtoezichtgoedkeuringen (abZ) uit voor bouwmaterialen en -ontwerpen en geeft eveneens Europese Technische Assessments (ETA) uit voor bouwmaterialen en bouwuitrustingen. De goedkeuringen van de algemene bouwinspectie zijn een zeer betrouwbaar bewijs van de geschiktheid en toepasbaarheid van bouwmaterialen met betrekking tot structurele vereisten voor constructies.

Alle krafton® GVK Profielen vanaf wanddikte 5 mm zijn opgenomen in de DIBt-toelating Z-10.9-803:

Klik hier voor de DIBt-toelatingsdocument
Naar GVK Constructieprofielen

    TÜV Rheinland LGA

Onze slijtlagen testen wij met elke productiebatch in onze fabriek. Zodoende weten wij zeker dat onze slijtlagen een langdurig en veilig gebruik mogelijk maken. Daarnaast hebben wij ozne sltijlagen laten certificeren door TÜV Rheinland LGA. Onderstaand de testcertificaten voor de antisliplaag van Krafton® GVK-vloerdelen:

Verdere info over de antislip laag.

      EBA Toelating

Opdat onze GVK-profielen ook voor de spoorwegen en de Deutsche Bahn kunnen worden gebruikt, bieden we de GVK-profielen met EBA-toelating (21.51-21izbia/030-2101#008-(011/18-ZUL)) aan. Wij zijn gecertificeerd voor de Duitse Spoorwegen conform DBS 918010.

Alle krafton® GVK Profielen vanaf wanddikte 3 mm én Planken zijn opgenomen in de toelating. Wij zijn er trots op dat we de enige leverancier zijn met zo’n brede toelating!

Klik hier voor de EBA toelating.
Naar de GVK-profielen voor Railinfra.

Contacteer ons voor al uw vragen

Contact