Pultrusie – of vrij vertaald profieltrekken – is een doorontwikkelde verwerkingstechniek om aan de toenemende vraag naar glasvezelversterkte composieten met goede mechanische en fysische eigenschappen tegemoet te komen. Pultrusie is een geautomatiseerd continue productieproces voor het fabriceren van glasvezelversterkte kunststof profielen en het staat garant voor een ​constante kwaliteit en korte levertijd.

Het grote voordeel van deze techniek is dat het profiel tot maximaal 70% (gewichtsprocenten) uit glasvezel bestaat waardoor de profielen ontzettend sterk zijn. De maximale profielhoogte is 30 centimeter en de maximale breedte is 1 meter. Tevens kan met deze techniek elke gewenste lengte worden gemaakt.

Deze productiemethode van versterkte polyester profielen biedt de mogelijkheid om in te spelen op wensen die constructeurs hebben m.b.t. materiaaleigenschappen en constructiemogelijkheden. Het zijn in de eerste plaats de vezelversterking, de soort, de hoeveelheid en de vezeloriëntatie die veranderlijk zijn en die grote invloed hebben op de mechanische eigenschappen van de profielen.

Wanneer u de wensen aangeeft, gaan wij voor u aan de slag om een passend advies voor te leggen. Wij produceren wat u wenst!

Contacteer ons voor al uw vragen

Contact