Het pultrusieproces, ook wel profieltrekken genoemd, is een continu productieproces voor het produceren van vezelversterkte kunststofprofielen met het voordeel van een goede kwaliteitsbeheersing. Er is een goede maatvastheid van de doorsnede van het pultrusieprofiel. De pultrusietechniek is geschikt voor allerlei soorten vezels. Ook kunnen meerdere soorten vezels gecombineerd worden. Er is een hoog vezelgehalte (tot 70% gewicht) haalbaar, en daardoor een hoge specifiek stijfheid en sterkte.
Deze geavanceerde verwerkingstechniek is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar glasvezelversterkte kunststof met uitstekende mechanische en fysische eigenschappen.

De minimale CO2-uitstoot en het lage energieverbruik tijdens de productie maken de profielen extreem duurzaam en milieuvriendelijker dan vergelijkbare staal- en aluminiumproducten met een goede ecologische balans.
krafton® is al decennia lang een expert op dit gebied en vervaardigt vele GVK-profielen, zoals hoekprofielen, buisprofielen, staafprofielen en H- en I-profielen en vele speciale profielen-op-maat.

GVK-pultrusie-krafton-profielen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contacteer ons voor al uw vragen

Contact