Verantwoord Ondernemen staat bij krafton® hoog in het vaandel. Voor ons houdt dit in, dat wij ons verplicht voelen om verantwoord te handelen, verantwoord te produceren en om een zo duurzaam mogelijk product te leveren.

Innovatieve projecten en goede doelen
krafton® draagt graag bij aan prestigieuze innovatieve en duurzame ontwikkelingen. Om deze reden ondersteunen wij onder meer het studentenproject van Hogeschool Arnhem Nijmegen, met de sponsoring van GVK-profielen voor de HAN Solarboat. Wij dragen graag bij aan een wereld waarin groen zijn aantrekkelijk is voor zowel jongeren als ouderen. Ook ondersteunen wij goede doelen, zoals Stichting Projecthulp Haïti in 2010, waarbij we materialen hebben gesponsord voor de ontwikkeling van noodwoning-units.

Recycling en de krafton® terugnamegarantie

krafton® heeft een terugnamegarantie ontwikkeld voor de optimalisatie van het recyclingconcept voor onze klanten.
Composieten kenmerken zich door een zeer lange levensduur. Bij een goede materiaalopbouw, gecontroleerde productie en tijdige uitvoering van het sporadische onderhoud blijkt uit onderzoek dat de levensduur tegen de 100 jaar aanloopt. Hoewel het moment van recycling ver in de toekomst ligt, is krafton® hier wel mee bezig. Een rapport van de EuCIA concludeert, na een uitgebreide studie, dat de mogelijkheden voor recycling van composietmaterialen zeker aanwezig zijn.

Door de zeer sterke verbinding tussen kunststofhars en wapening met vezels zijn composietmaterialen in beginsel zeer moeilijk van elkaar te scheiden. Het aspect dat composiet in de constructie juist zo krachtig maakt, staat hier bijna in de weg. Gelukkig zijn creatieve opties gevonden, waarbij is gebleken dat een deel van de gefabriceerde composietmaterialen kan worden vermalen om te worden ingemengd in beton. Dit geeft beton een zeer sterke, maar ook lichte extra wapening, waardoor de structurele sterkte toeneemt. Het restant van het composietmateriaal kan worden gebruikt om door verbranding energie te winnen, waarbij de verbranding geheel schoon is en er geen giftige stoffen ontstaan.

Tevens heeft krafton® een eigen procedé in ontwikkeling waarbij versnipperd GVK materiaal weer verwerkt kan worden tot hoogwaardige producten.

krafton® terugnamegarantie
Om de circulaire economie van onze composieten te waarborgen, kunnen onze klanten de krafton® GVK-profielen en brugdekdelen retourneren wanneer ze niet meer worden gebruikt. Deze retourgarantie is belangrijk om het hergebruik van GVK materiaal te stimuleren.
Ten slotte zijn we altijd op zoek naar nieuwe toepassingen van gerecyclede glasvezelversterkte kunststoffen. Een belangrijk aandachtsgebied voor krafton® is daarom de productie van nieuwe GVK producten met nuttige toepassingen, omdat gerecycled glasvezelmateriaal andere eigenschappen heeft dan onze glasvezelversterkte kunststofprofielen en brugdekdelen. Daarnaast vindt er samenwerking plaats met specialisten op het gebied van hergebruik.

Meer weten?

  • Wilt u meer te weten komen over de milieuverantwoorde concepten van GVK?
  • Wilt u de meerwaarde van krafton® GVK ontdekken?

Neem dan contact met ons op.

Contacteer ons voor al uw vragen

Contact