Laat je meenemen in 40 jaar
geschiedenis van krafton!

krafton is in ruim 40 jaar tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde producent van glasvezelversterkte polyester profielen en hoogwaardige composietconstructies.

Nederland is onze thuismarkt, maar we hebben onze grenzen verlegd, want vanuit onze vestiging in Heijningen bedienen wij klanten in geheel Europa. Klanten die actief zijn in diverse branches zoals de bouw, industrie, infrastructuur, HVAC, offshore, tuinbouw, energietechniek, sport en recreatie. Een gezonde spreiding en een uiterst stabiele klantenset, die maakt dat we jaar op jaar autonome groei weten te realiseren.

Wij investeren constant in kennis en technische (productie)middelen, maar persoonlijk contact en kennisoverdracht vinden wij ook heel belangrijk. Daarom investeren we uiteraard ook volop in de relatie met onze klanten. Wij willen met u sparren en nadenken over alternatieve, innovatieve oplossingen. Achteroverleunen is er niet bij, onze specialisten staan altijd met raad en daad voor u klaar. Realistisch, no-nonsense, samen de schouders eronder en gaan. Snelheid van handelen, kwaliteit en maximale flexibiliteit tegen een uitstekende prijs, dat is wat onze klanten wensen. Dat zullen we met onverminderde passie altijd bieden.

Omdat we bij krafton meer doen en verder gaan waar anderen stoppen, geeft deze website u slechts een aardige impressie. We nodigen u van harte uit om kennis te komen maken met dé pioniers op het gebied van pultrusieprofielen.

van Bijl naar krafton®

Na 40 jaar hebben we onze naam veranderd in krafton®

2019

40 jarig bestaan

In 2018 hebben we ons 40 jarige bestaan gevierd.

2018

Nieuwbouw van productiehal

De volgende stap is genomen in de verdere ontwikkeling van Bijl. Op de huidige locatie in Heijningen wordt gestart met de nieuwbouw van een extra productiehal. Deze hal maakt het mogelijk dat we met de huidige groei dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid aan onze klanten kunnen blijven leveren. De bouw start in Q2 2017 en zal in Q4 2017 gereed zijn.

2017

Grootste productie

De koepel van het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo in het Center Parcs Het Heijderbos is grondig gerenoveerd. De krafton composiet spanten zijn ingezet om de bestaande houten constructie te vervangen. De I-780x300mm liggers in de onderste ring waren meer dan 26 meter lang. De verticale balken zijn gemaakt van de I-240x150mm van meer dan 23 meter lang.

2016

Grootste testbank

Binnen krafton® hechten we sterk aan betrouwbaarheid. Dit betekent goede producten volgens de afspraken op tijd leveren. Om deze belofte nóg beter te kunnen invullen hebben we fors geïnvesteerd. In 2015 heeft krafton® de grootste testbank in Nederland in zijn klasse aangeschaft waardoor regelmatige ‘in-house’ testen mogelijk worden. Op deze wijze hebben we daarmee wederom een grote stap gezet in ons kwaliteitssysteem.

2015

Kennis delen

De composiet bruggen die wij maken raken steeds meer bekend. Om de nodige kennis met onze klanten te delen organiseert krafton® regelmatig seminars waarin de kennis over de toepassing van composiet wordt gedeeld.

2014

35-jarig bestaan

krafton® vierde dit jaar haar 35-jarig bestaan. Reden genoeg om onze klanten te bedanken voor het jarenlange vertrouwen! “Momenteel beschikken wij over een modern machinepark en produceren wij profielen in de meest complexe vormen, geheel naar de wensen van de klant en compleet nabewerkt zoals de klant dat wenst. Luisteren, meedenken met onze klanten en openstaan voor vernieuwingen vormen de basis van ons succes!''

2013

Duurzaam bouwen

Steeds meer opdrachtgevers kiezen voor duurzaam bouwen. Een brug geheel van GVK (liggers, dek en leuning) is hierin een uitstekende keuze. Minimaal onderhoud en een levensduur van meer dan 50 jaar. Doordat het proces van een GVK brug zeer weinig energie gebruikt in vergelijking met staal/beton en daarnaast geen milieu belastende bewerkingen nodig zijn (bijv. thermisch verzinken) maakt GVK een uitermate duurzaam product.

2012

Pultrusie machine PX1000-12 ton

Pultrusie machine PX1000-12 ton aangeschaft waarmee wij profielen van 1 meter breed kunnen produceren.

2011

Hemac Rotaflex

Een Hemac Rotaflex in gebruik genomen waarmee we onze klanten van bewerkte - voorge­boorde en gefreesde - profielen kunnen voorzien. Ook is er een testmachine aan­geschaft zodat we al onze profielen voort­aan zelf kunnen testen waardoor we een nog hogere kwaliteit kunnen garanderen.

2010

Verhuizing en aanschaf nieuwe pultrusiemachines

Verhuisden we 400 meter verderop omdat ook de huidige pand te klein werd. Drie nieuwe pultrusiemachines werden er aangeschaft. Ook voor het na bewerken van onze profielen werden er diverse robots en profielbewerkingsmachines aangeschaft.

2009

GVK Isostone dorpels

krafton® produceert de eerste GVK dorpels. Deze zijn maar liefst 10 keer lichter dan natuursteen dorpels en daardoor beduidend makkelijker te hanteren tijdens transport, verwerking en plaatsing. Uiteraard voldoen de dorpels aan alle eisen qua duurzaamheid, UV-bestendigheid, stijfheid etc.

2005

AdBlue-opvangbak

krafton Adblue Containers® bouwt de eerste AdBlue-opvangbak met behulp van onze GVK-systeemprofielen en koppelstukken. De herken­bare AdBlue-opslagsystemen zorgen voor een schoner vrachtvervoer. De AdBlue-opvangbakken worden door ons geleverd met DIBT-certificaat.

2004

Een nieuw pand gebouwd

In 1999 werd een nieuw pand gebouwd speciaal voor pultrusie profielen.

1999

Eerste pultrusie machine

De eerste pultrusie machine werd aangeschaft en toen begonnen de eerste orders binnen te komen uit de luchtbehandeling wereld.

1995

De bekende glasbakken

In de jaren 90 maakte Bijl Polyester de bekende glasbakken.

1993

Uitbreiding zoeken in Heijningen

De Bijl activiteiten werden zo groot dat uitbreiding werd gezocht in Heijningen.

1988

Polyester vloeistofbakken voor de tuinbouw

Bijl Profielen heeft zijn sporen verdiend in de tuinbouwsector en heeft veel polyester vloeistofbakken voor de tuinbouw gemaakt.

1979

In het Westland begonnen

Wim Bijl is in 1978 in het Westland begonnen, hij maakte voor het eerst een mal voor een polyester boot.

1978

Contacteer ons voor al uw vragen

Contact