Onderstaand een overzicht van de toepassingen in de praktijk van de GVK profielen.

GVK-profielen-in-Offshore

krafton® GVK profielen
in Offshore

Chemische bestendigheid, duurzaamheid en een consistente kwaliteit zijn belangrijke vereisten in de offshore branche. Onze producten zijn van een dermate hoogwaardige kwaliteit dat ze ook in deze sector veelvuldig worden toegepast, omdat ze voldoen aan de hoogste veiligheidseisen.

Wij selecteren de beste grondstoffen en combineren dat met kennis van zaken tot uiterst betrouwbare producten die zorgvuldig doorgerekend zijn. Want alleen het beste van het beste is goed genoeg voor u.

krafton levert voor de offshore onder meer:

 • GVK Looproosters
 • GVK Constructieframes
 • GVK Ladders
 • GVK Bordessen
 • GVK Buizen
 • GVK Relingen

Door de DIBt toelating van krafton®, voldoen wij ook aan de eisen van BSH (Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie). BSH is in Duitsland de aangewezen voor de goedkeuring van leveranciers voor (onderdelen) van offshore windparken voor windmolens.

GVK-profielen-in-HVAC

krafton® GVK profielen
in HVAC (Heating, Ventilation, Airconditioning en Cooling)

De condities waaronder HVAC (heating, ventilation, airconditioning en cooling) apparatuur moet functioneren zijn vaak extreem corrosief door hoge vochtbelasting, temperatuurwisselingen en reinigingsmiddelen. Indien deze apparatuur in metaal is uitgevoerd moeten er ook maatregelen worden getroffen om koudebruggen te voorkomen.

Inmiddels hebben onze GVK profielen, denk aan U-profielen, buisprofielen en kokerprofielen, ook hun weg gevonden in de constructies van apparatuur voor deze branche. Onze GVK profielen zijn corrosiebestendig en bezitten een lage warmtegeleidingscoëfficiënt.
HVAC-apparatuur wordt vaak op daken geplaatst of aan plafonds of gevels gehangen. Het lage gewicht van onze glasvezelversterkte polyester profielen biedt hier een belangrijk voordeel in vergelijking met de traditioneel toegepaste materialen.

GVK-Profielen-in-transport-en-logistiek

krafton® GVK profielen
in Transport & Logistiek

Duurzaamheid, gewichts- en kostenbesparing (respectievelijk uit milieu- en concurrentieoogpunt) hebben constante aandacht in deze sector die altijd in beweging is. Dankzij toepassing van glasvezelversterkt kunststof zijn vrachtwagens lichter geworden en is het aardolieverbruik afgenomen, wat een gunstige uitwerking heeft op het milieu. Tevens hebben vrachtwagens met een lager eigen gewicht, een groter nuttig laadvermogen. Gewichtsreductie betekent dan: meer lading per truck, zodat er minder ritten nodig zijn.

Voor de transportsector produceren wij vele producten, waaronder:

 • GVK Hoekprofielen
 • GVK Constructiedelen
 • GVK Vloerdelen
 • GVK Zijwanden

Voor AdBlue distributie maken wij geïsoleerde dispenser-units die tevens dienen als vloeistofdichte opvangvoorziening. Uiteraard zijn deze units voorzien van het DiBt-keurmerk. Want krafton staat voor kwaliteit!

GVK-profielen-in-woning-en-utiliteitsbouw

krafton® GVK profielen
in Woning- en Utiliteitsbouw

De moderne woningbouw is niet meer denkbaar zonder de toepassing van GVK componenten en elementen die geproduceerd zijn door middel van pultrusie. Hout, aluminium en staal? Dat kan nog steeds, maar is niet meer van deze tijd. Glasvezelversterkte polyester profielen zijn de toekomst.

De uitmuntende producteigenschappen, maatvoerings- en bewerkingsmogelijkheden hebben vele aannemingsbedrijven overtuigd dat kiezen voor krafton® een uiterst waardevaste investering is, die zich dubbel en dwars terugverdient. Met name onderbreking van de koudebrug is een belangrijke toepassing.

krafton® van Bijl produceert onder andere:

 • Afwerkingsprofielen
 • Afvoerleidingen en afvoergoten
 • Kabelgoten
 • Raam- en deurframes
 • Daktrimmen
 • Deurdorpels
 • Planken

Daarnaast maken we speciale GVK-profielen die geschikt zijn om te vullen met isolatiemateriaal. Door deze methode is er minimaal energieverlies in de dorpels en kozijnen. Deze toepassing kan alleen worden gerealiseerd met GVK, omdat hout, steen of marmer deze mogelijkheden niet hebben.
Wij zijn uw flexibele sparringpartner met kennis van zaken, dat is de meerwaarde van krafton®. krafton® biedt constructieve oplossingen!

GVK-Profielen-in-energietechniek

krafton® GVK profielen
in Energietechniek

Glasvezelversterkte pultrusie profielen worden in deze sector veelvuldig toegepast als isolator in motoren en generatoren. De relatief hoge temperatuurbestendigheid, hoge elektrische weerstand en mechanische sterkte zijn eigenschappen waardoor deze profielen uitermate geschikt zijn voor dit toepassingsgebied.

krafton® mag meerdere zeer gerenommeerde energietechniekbedrijven in binnen- en buitenland tot haar vaste klantenkring rekenen.

GVK-profielen-in-industrie

krafton® GVK profielen
in Industrie

Onze glasvezelversterkte polyester profielen worden in veel takken van industrie toegepast. Ze worden daar ingezet, waar bepaalde specifieke eigenschappen van het materiaal tot hun recht komen.

Bijvoorbeeld in de elektrotechnische industrie waar het materiaal gebruikt wordt vanwege de hoge elektrische weerstand.
In de agrarische industrie wordt het materiaal toegepast, omdat het naast een hoge sterkte ook beschikt over een grote bestendigheid tegen corrosie en chemische aantasting.

In de meubelindustrie worden de profielen toegepast vanwege de juiste verhouding tussen sterkte en stijfheid.
Daarnaast is het mogelijk om de eigenschappen van het materiaal per profiel aan te passen, waardoor het geschikt is voor een breed scala van toepassingen.

GVK-profielen-in-Sport-en-reacreatie

krafton® GVK profielen
in Sport & Recreatie

krafton® is op sportgebied een speler van formaat. Onze profielen kunnen zich moeiteloos meten met de top. Sterker nog, we staan regelmatig op het podium. Kunstharsen met bijzondere eigenschappen die in combinatie met speciale glasvezels en weefsels, zoals carbon, extreem duurzaam en supersterk zijn, zonder dat dit ten koste gaat van grootte en gewicht.

Steeds vaker worden topprestaties geleverd en records gebroken dankzij GVK profielen van krafton®.
Onze GVK profielen op maat worden onder andere toegepast in: – Masten en verbindingen voor surfboards en zeilboten – Stokken voor Nordic Walking en andere wandelsporten – Frames en verbindingen. Drijvende bodems voor zwembaden worden eveneens door krafton® vervaardigd.

GVK-profielen-in-bouw

krafton® GVK profielen
in de bouw

De ontwikkelingen staan niet stil: Composietmaterialen zijn een zeer goed bouwmateriaal, vooral wanneer hoge eisen worden gesteld aan de eigenschappen van het product. Bijvoorbeeld een laag gewicht gecombineerd met hoge stabiliteit, corrosieweerstand, thermische en elektrische isolatie.

Composieten kunnen in de bouwwereld net als staal, hout en andere materialen worden gebruikt. De GVK-profielen van krafton® hebben DIBt-goedkeuring!

Wilt u ook graag bouwen met composietmaterialen?
Neem dan contact met ons op, wij zullen u helpen bij het realiseren van nieuwe mogelijkheden.
krafton® biedt u constructieve oplossingen!

GVK-profielen-in-jachthavens-en-marine

krafton® GVK profielen
voor jachthavens en marine

Bij krafton® bouwen we geen schepen, maar steeds vaker worden onze producten gebruikt in de scheepsbouw. En dat is begrijpelijk, omdat glasvezelversterkt polyester unieke eigenschappen heeft die in deze sector zeer wenselijk zijn. Metaal begint te roesten in het water, polyester en water gaan goed samen. Het is gemakkelijker, minstens zo sterk, gemakkelijk om mee te werken, niet magnetisch, etc. krafton® voelt zich thuis op het water.

We leveren onder andere:

 • GVK brugdekken, voor steigers en vlonders
 • GVK-bouwframes
 • GVK scheepscomponenten
 • GVK-rails, ladders en platforms
 • GVK damwanden en combi-damwandwanden (hout met GVK)
GVK-profielen-voor-railinfra-Deutsche-Bahn

krafton® GVK profielen
voor railinfra en Deutsche Bahn

Onze GVK-Constructieprofielen hebben de EBA-goedkeuring en kunnen dus worden gebruikt in de railinfrastructuur van onder meer de Deutsche Bahn. Vezelcomposieten zijn aanzienlijk lichter dan metalen. Bovendien zijn onze GVK-constructieprofielen zeer goed bestand tegen corrosie en verwering en zijn niet geleidend. Dit maakt GVK tot een uitstekend product voor Rail-Infra en DB-projecten.

Vanwege hun lage gewicht kunnen de profielen worden getransporteerd en opgebouwd, bijvoorbeeld als GVK-kabelgoten en voor speciale constructies van GVK zonder het gebruik van kranen. De aanpassing ter plaatse is eenvoudig en veilig: er is geen vonkvorming zoals bij metalen en het GVK-materiaal is elektrisch isolerend.

GVK-constructies kunnen onveilige houten en stalen constructies vervangen, evenals leuningen in geval van modernisering of nieuwbouw van spoorbruggen. Extreem stabiele, corrosiebestendige en bovendien visueel aantrekkelijke brugleuningen kunnen gemaakt worden van GVK-constructieprofielen. Bovendien zijn er geen hoge kosten voor het aarden van de bouwwerken, omdat het materiaal elektrisch isolerend is.

GVK-profielen-voor-infrastructuur

krafton® GVK profielen
voor Infrastructuur/Bruggen

krafton® heeft meer dan vijf verschillende soorten planken of brugdekdelen die uit voorraad leverbaar zijn. Deze brugdekdelen zijn perfect voor fiets- en voetgangersbruggen en zijn DIBt-goedgekeurd.

krafton® kan profielen leveren voor complete composiet brugconstructie en renovaties. Tevens hebben wij 12 verschillende bevestigingsmethoden voor brugdekplanken ontwikkeld, allen door DIBt goedgekeurd. De brugdekdelen kunnen worden gemonteerd op een ondergrond van hout, staal, aluminium of GVK.

De planken kunnen worden gebruikt op bruggen, steigers, trappen, balkons en vlonders en kunnen worden voorzien van een TÜV gecertificeerde antislip coating.
krafton® levert desgevraagd ook liggers en leuningen in GVK.

Contacteer ons voor al uw vragen

Contact