krafton® produceert hoge kwaliteit glasvezelversterkte kunststofprofielen voor de bouwsector, infra en industrie. Als fabrikant van GVK profielen zorgen wij voor een constante controle vanaf de selectie van grondstoffen, tijdens het productieproces, tot aan het eindproduct: Uw GVK profiel. Bekijk hier ons assortiment.

krafton® Constructieprofielen met DIBt-toelating

In het pultrusieproces worden glasvezels met thermo-hardende kunstharsen verbonden. Naast de twee hoofdcomponenten worden additieven en vulstoffen gebruikt, die ook de eigenschappen van de component beïnvloeden.
Onze GVK constructieprofielen zijn voorzien van DIBt– en EBA-certificering. Ze voldoen eveneens aan de NEN13706, E23 norm.
Dat betekent dat alle technische eigenschappen, de feitelijke waardes van onze GVK profielen zijn vastgelegd door SKZ (Süddeutsche Kunststoff-Zentrum). Wij stellen deze informatie graag ter beschikking voor de berekening van uw constructies.

Logo DIBT    Logo DBS 918010    NEN 13706-E23  TUV Rheinland

GVK als innovatief bouwmateriaal

Composiet, of GVK, is als een innovatief bouwmateriaal zeer geschikt voor veel toepassingen. Vooral wanneer hoge eisen worden gesteld aan het product, zoals een laag gewicht, sterk en niet gevoelig voor corrosie. Mede dankzij de thermische en elektrische isolerende eigenschappen biedt GVK een oplossing in vergelijking met conventionele constructieprofielen.
Constructie in composieten is vergelijkbaar met ontwerpen in staal, hout en andere bouwmaterialen.
Dankzij de vastgelegde waardes van krafton profielen, kunt u nu ook de vereiste berekeningen uitvoeren voor uw constructies. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer bouwprojecten met succes uitgevoerd met krafton® constructieprofielen, waarbij U-profielen, I-profielen, hoekprofielen, GVK-buizen en -staven, etc. worden gebruikt.

De GVK-constructieprofielen van krafton® voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden voortdurend getest. Onze GVK-constructieprofielen hebben onder meer DIBt-goedkeuring, die garandeert dat de profielen aan de hoogste eisen voor bouwmaterialen voldoen. Voor meer informatie over onze goedkeuringen en toelatingen verwijzen wij naar de downloadpagina.

GVK Profielen veelzijdig toepasbaar

Ons aanbod in GVK-profielen, grotendeels op voorraad, omvat onder andere: U-profielen, hoekprofielen, buisprofielen, kokerprofielen, stafprofielen, stripprofielen, I- of H-profielen, etc.
Onze profielen worden in veel industriële gebieden gebruikt. Ze worden gebruikt waar bepaalde specifieke eigenschappen van het materiaal onmisbaar zijn:

  • in de elektrotechnische industrie, waar het materiaal gebruikt wordt vanwege de hoge elektrische weerstand.
  • in de agrarische industrie wordt het materiaal gebruikt, omdat het naast een hoge sterkte ook beschikt over een grote bestendigheid tegen corrosie en chemische aantasting.
  • in de woningbouw worden de profielen toegepast, vanwege de juiste verhouding tussen sterkte en stijfheid. Ook de thermisch isolerende eigenschappen van de GVK profielen op maat, zoals deurdorpels en raamkozijnen zijn erg gewenst.
  • op het gebied van infrastructuur, worden onze profielen gebruikt als wapeningssystemen, façade-elementen of in pijplijnconstructie.
  • voor de bruggenbouw heeft krafton® een uitstekend aanbod van GVK-profielen en GVK brugdekdelen voor bruggensanering en/of bruggennieuwbouw.

Wilt u meer weten over de toepassingsmogelijkheden?
Omdat het mogelijk is om de eigenschappen van het GVK materiaal aan te passen, kan het geschikt worden gemaakt voor nog veel meer toepassingen dan hierboven vermeld.

Uw oplossing in GVK: krafton®

Bespreek de mogelijkheden van GVK-constructieprofielen met ons.
krafton® biedt u constructieve oplossingen!

We nemen binnen één dag contact met u op.

Contacteer ons voor al uw vragen

Contact