krafton® profielen uit glasvezelversterkt kunststof (GVK)

krafton® is een gerenommeerde en zeer ervaren Nederlandse fabrikant van glasvezelversterkte kunststof profielen. De afkortingen GVK, VVK of GVC-profielen worden in de volksmond door elkaar gebruikt voor glasvezelversterkt kunststof.

 

GVK profielen worden gebruikt in verschillende industrieën, de bouw, railinfrastructuur, HVAC, etc. en worden gekenmerkt door hun uitstekende mechanische, dynamische en thermische eigenschappen. Bovendien zijn de goede UV-bestendigheid en corrosieweerstand evenals het vermogen tot elektrische isolatie belangrijke productvoordelen.

nen-en-nen13706-E23

 

 

 

Bekijk hieronder het assortiment.

Producten

}

Meer over GVK Profielen

Sinds 1978 heeft krafton® een breed scala aan hoogwaardige kunststof en GVK-profielen ontwikkeld. Met een uitstekend team van experts worden de GVK profielen in de productiehallen in Heijningen vervaardigd middels pultrusietechnologie, oftewel profieltrekken.

Hoogwaardige kwaliteit
De hoogwaardige grondstoffen en topkwaliteit matrijzen zorgen ervoor dat de GVK profielen een hoge chemische bestendigheid hebben en een optimale vormstabiliteit. krafton GVK profielen worden gekenmerkt door uitstekende en constante kwaliteit, die beloond is met vele goedkeuringen, certificeringen en beoordelingen, waaronder EBA, DIBt en TÜV. In de sectie kwaliteit vindt u alle informatie over de certificeringen en ons testprogramma.

Europese Norm, DIBt en EBA
Onze GVK profielen zijn getest in overeenstemming met de Europese norm NEN-EN 13706. Deze standaard omschrijft de minimaal te leveren kwaliteit en specificeert de technische eigenschappen en rekenwaarden voor twee kwaliteitscategorieën: de serie E23 met een buigmodulus van 23 Gpa en de serie E17 met een buigingsmodulus van 17 Gpa. De profielen in het krafton® programma beantwoorden aan de E23 klasse. Deze certificering geeft u en ons de zekerheid voor veilige en duurzame prestaties van onze GVK profielen in de verschillende toepassingen.

Bovenop de Europese norm hebben onze profielen EBA- en DIBt-toelating, een gradatie hoger op het gebied van productkwaliteit.

krafton® GVK-Profielen assortiment
Vele jaren research en ontwikkeling hebben geleid tot een uitgebreid portfolio van GVK profielen, zoals U-profielen, kokerprofielen en hoekprofielen. Vele van deze profielen hebben wij op voorraad en standaard worden onze profielen geproduceerd in de kleur grijs.

Voor de marktsegmenten ‘Constructie als ook Rail-infra’ geven wij een extra toelichting op onze GVK profielen.  Klik hier voor Constructieprofielen en hier voor Rail-Infra profielen.

Wilt u een offerte aanvragen? Of staat het profiel waarnaar u op zoek bent er niet bij? Neem contact met ons op. Ook onze mogelijkheden op het gebied van klant-specifieke profielen bieden zeker een oplossing!