Glasvezelversterkte kunststoffen (GVK‘s) zijn een kostenbesparende glasvezelcomposiet van hoge kwaliteit. Bij krafton® voeren we constant interne kwaliteitscontrole uit op onze grondstoffen, op het productieproces en op de geproduceerde profielen. Daarnaast is er halfjaarlijkse externe controle om altijd de beste kwaliteit te garanderen.
Glasvezelversterkte kunststof vertoont geen corrosie, zelfs niet in agressieve omgevingen. Dit maakt het een geschikt materiaal voor tanks in de fabrieksbouw of voor bootrompen, als ook in stallen voor levende have.

Glasvezelversterkte kunststof heeft een goed elektrisch isolatie-effect, waardoor het een uitstekend bruikbaar materiaal is voor de elektrotechniek. Vooral isolatoren die hoge mechanische belastingen moeten overbrengen, zijn gemaakt van glasvezelversterkte kunststof. Buitenbehuizingen worden vaak gemaakt van GVK vanwege de duurzaamheid en stabiliteit van het materiaal. GVK is hét materiaal van de toekomst!

Voordelen van krafton® glasvezelversterkte kunststofprofielen

Afhankelijk van de vereisten zijn voordelen van GVK enorm ten opzichte van concurrerende materialen, zoals staal, aluminium, beton of hout. De onderstaande eigenschappen zijn verankerd in elk krafton® profiel dankzij ons gecertificeerd pultrusieproces.

Lichtgewicht

Voordelen-krafton®-glasvezelversterkte-kunststofprofielen-LichtgewichtGVK’s zijn erg licht, in tegenstelling tot andere materialen. Met dezelfde dikte van de component kan een hoge mate van gewicht worden bespaard. Aan de andere kant kunnen componenten aanzienlijk dikker worden gebouwd met hetzelfde gewicht. Een kunststof brug weegt ongeveer veertig procent van een staal met composiet brug en minder dan dertig procent van een brug van voorgespannen beton. Een brug uit GVK kan daarom in aanzienlijk langere lengten worden geprefabriceerd en eenvoudig met de kraan worden opgetild.

Lage installatiekosten

Door de gewichtsbesparing wordt het transport van in het bijzonder grote componenten sterk vereenvoudigd. Andere objecten kunnen handmatig worden verplaatst, zonder technische hulpmiddelen. Bovendien kan een deel van de bouw al voor gemonteerd worden, wat de totale assemblagetijden aanzienlijk verkort en de vaak bestaande staltijden in nieuwe gebouwen of renovaties vermindert.

Hoge weerstand tegen chemicaliën

Voordelen-krafton®-glasvezelversterkte-kunststofprofielen-Hoge-weerstand-tegen-chemicalien

Vanwege hun hoge weerstand tegen een breed scala aan materialen, kunnen GVK profielen bijvoorbeeld in pijpleidingbouw in de chemische industrie zeer goed gebruikt worden.
Goede corrosie-eigenschappen

GVK roest niet. Dit maakt dat GVK hét ideale materiaal is voor toepassingen in de maritieme sector, zoals roosters op booreilanden, of in toepassingen die gevoelig zijn voor weersinvloeden.

Hittebestendig

Voordelen-krafton®-glasvezelversterkte-kunststofprofielen-Hittebestendig
Versterkte kunststoffen en vooral thermoharders vormen solide roosters in het productieproces, die zelfs bij hoge temperaturen niet meer kunnen worden vernietigd of opgelost. Ze blijven stabiel, zelfs bij hoge temperaturen. Naast deze eigenschappen is het bijvoorbeeld mogelijk om extra brandvertragende middelen toe te voegen aan GVK in de vorm van additieven.

Duurzaamheid / Onderhoudsarm

Voordelen-krafton®-glasvezelversterkte-kunststofprofielen-Duurzaamheid

GVK profielen worden bijvoorbeeld gebruikt in brug- of bouwconstructies. Dit komt omdat ze weerbestendig zijn en ook niet worden “aangetast” door bijvoorbeeld strooizout of slechts in zeer beperkte mate. Uitgebreid onderhoud zoals bijvoorbeeld bij staal is grotendeels niet nodig.

Thermisch Isolerend

Voordelen-krafton®-glasvezelversterkte-kunststofprofielen-Thermisch-isolerend
GVK is thermisch isolerend: koud en hittebestendig. Vooral in de bouwsector is dit een belangrijke eigenschap op het gebied van milieubescherming en energieverbruik en het voldoen aan het Bouwbesluit.

UV- en weerbestendig

Voordelen-krafton®-glasvezelversterkte-kunststofprofielen-UV-en-Weerbestendig
GVK verbergt een vezelsamenstelling gemaakt van polyester, hars en glasvezels. Na uitharding kunnen chemische stoffen, verschillende weersomstandigheden, UV-straling en een maritieme omgeving het materiaal niet beschadigen. De glasvezels die zijn toegevoegd wanneer de hars uithardt, bieden extra chemische weerstand en mechanische sterkte. Glasvezelversterkte kunststof profielen behouden vorm, kleur en functie.

Niet-magnetisch

Voordelen-krafton®-glasvezelversterkte-kunststofprofielen-Niet-magnetischNiet-geleidende en niet-magnetische eigenschappen betekenen een veiliger ondersteuningssysteem. Omdat krafton®-profielen niet geleidend zijn, bestaat er geen risico dat elektriciteit wordt overgedragen van beschadigde kabels in een GVK-draagsysteem. De profielen hebben geen extra aarding nodig. Bovendien zijn er geen speciale ondersteuningsomstandigheden vereist om elektrolytische corrosie te voorkomen.

Radar doorlatend

Voordelen-krafton®-glasvezelversterkte-kunststofprofielen-Radar-doorlatend
Glasvezelcomposieten veroorzaken geen elektromagnetische interferentie en zijn radiofrequentie-uitzendingen eenvoudig door. De krafton®-profielen bieden een oplossing in toepassingen waarbij de helderheid van communicatieverbinding van het grootste belang is.

 

Milieuvriendelijke / recyclebaar

Voordelen-krafton®-glasvezelversterkte-kunststofprofielen-MilieuvriendelijkDe productie van glasvezelversterkte kunststof vergt 75% minder energie dan staal of aluminium. Bovendien zorgt het lichte gewicht – tijdens het transport – ook voor lager brandstofverbruik in vergelijking met staal, hout of betonmaterialen. De CO2-voetafdruk is aanzienlijk lager dan van vergelijkbare bouwmaterialen. De GVK-producten zijn tevens steeds 100% recyclebaar en kunnen in veel nieuwe producten worden gebruikt. Lees meer hierover onder Milieu & MVO

Contacteer ons voor al uw vragen

Contact