Bij ons kunt u glasvezelversterkte polyester (GVK) profielen op maat realiseren, alles afgestemd op uw wensen met alle bekende voordelen die GVK biedt: Onderhoudsarm, kleurvast door-en-door kleuring, UV-, chemisch- en corrosiebestendig, niet magnetisch, elektrisch en thermisch isolerend, hoge treksterkte, lage uitzettingscoëfficiënt en mogelijk brandvertragend.

We maken het allemaal voor u op maat in de gewenste kleur en van de hoogste kwaliteit.Samen met u zoeken we de voor uw situatie passende oplossing.

Hieronder zijn de stappen nader toegelicht voor het op maat laten produceren van een GVK profiel.

1. Intakegesprek

krafton GVK klantspecifiek profiel
Het doel van een intakegesprek is om uw wensen goed in kaart te brengen. Wij geven hierbij uitleg over het pultrusieproces en wij bespreken de technische mogelijkheden met u. Tevens wordt een inschatting gemaakt van de haalbaarheid met betrekking tot de kosten en productiemogelijkheden. Met onze pultrusiemachines kunnen wij maximaal 1 meter breed en 30 cm hoge profielen produceren.

2. Profielontwerp

Profielontwerp van krafton GVK Speciaalprofiel
Indien tijdens het intakegesprek de voorlopige haalbaarheid is aangetoond wordt er een ontwerp van het profiel gemaakt. Aan de hand van het profielontwerp wordt een matrijsontwerp gemaakt. U ontvangt een offerte voor het profiel en de matrijs van ons.

3. Pultrusieproces

krafton Pultrusieproces
Indien u ons de opdracht verstrekt voor het produceren van het profiel dan wordt een definitieve profieltekening naar u gestuurd ter goedkeuring. Na ontvangst van de ondertekende en goedgekeurde tekening wordt de matrijs door ons besteld. Na levering van de matrijs worden, in het bijzijn van u, de eerste meters profiel geproduceerd en getest. Na acceptatie van het profiel wordt de productie gestart. Het gehele traject vanaf opdracht totdat de eerste meters profiel worden geproduceerd neemt 12 tot 16 weken in beslag.

4. Nabewerking

Nabewerking van het GVK profiel op maat
In veel gevallen moet een profiel op maat worden gezaagd, verstek gezaagd, geschuurd of voorzien worden van gaten. Deze bewerkingen kunnen wij ook voor u uitvoeren. Wij hebben hiervoor geautomatiseerde zaagmachines, schuurmachines en een bewerkingscentrum ter beschikking.

5. Kwaliteit

Kwaliteit van krafton GVK klantspecifieke profielen
In overleg met u worden eventuele test- en controleprocedures vastgelegd. Wij hebben apparatuur ter beschikking om de maatvoering te controleren, de mechanische eigenschappen en de elektrische eigenschappen te testen.

Contacteer ons voor al uw vragen

Contact