Vernieuwing van een brug

De draagconstructie van de brug met een overspanning van 2 x 25 m is in 1993 gebouwd en bestaat uit 4 gelamineerde vakwerkliggers als constructie.

 DBS 918010

Klant

Duitse gemeente (Crailsheim)

Locatie

Duitsland

GVK-brugdekplank

krafton 500.55

Jaar

2015

Installatie van GVK brugdekdelen

 

Tijdens de bruginspectie in 2012 moest worden vastgesteld dat de houten bekleding zwaar was beschadigd. Er zaten gaten in het dek waardoor er struikelgevaar was, en in sommige delen van de hoofdliggers begonnen de lijmverbindingen te openen als gevolg van zijdelingse regeninslag.

De zijdelen werden van boven beschermd door afdekkingen van plaatwerk en waren nog steeds in goede staat, maar het houten brugdek was vergaan.

Voor de vernieuwing werden onze krafton GVK brugdekdelen geïnstalleerd, bestaande uit glasvezelversterkt kunststof (GVK) met extra coating.

De GVK planken werden op de liggers geklemd, alleen de 2 buitenste rijen bevestigingen werden geschroefd met roestvrijstalen schroeven.

Bovendien was het noodzakelijk om de oorspronkelijke constructieve zwakke punten in de regenafvoer te verbeteren. Voor dit doel werden de zijdelen en het verstijvende hout bedekt met een EPDM-film en met een geringe helling naar voren gemonteerd, zodat het water permanent kan worden afgevoerd en zich niet ophoopt.

Bel ons voor al uw
vragen of een bestelling!

Contact