Samenstelling van onderdorpels

Voor een klant in bouwmaterialen hebben we een serie onderdorpels voor houten kozijnen samengesteld uit glasvezelversterkt kunststof (GVK). Het profiel bestaat voor een groot deel uit glas en heeft een gestructureerd oppervlak door een zwarte UV-bestendige coating met korund korrels.

Locatie

Nederland

GVK-profiel

Zwarte UV-bestendige coating met korund korrels.

Jaar

2017

Krafton-samenstelling-onderdorpels

Een serie dorpels samengesteld uit (GVK)

 

Belangrijke voordelen zijn het lage gewicht, de enorme sterkte, breukvastheid en de minimale uitzettingscoëfficiënt. De dorpel is ruim 10x lichter dan bijvoorbeeld natuursteen dorpels en daardoor beduidend makkelijker te hanteren tijdens bewerkingen, transport, verwerking en plaatsing.

Het glasvezelversterkt kunststof is nagenoeg onbreekbaar, vormvast en is sterker (treksterkte) dan bijvoorbeeld aluminium. De zwarte UV-bestendige coating zorgt voor een zeer slijtvaste afwerking.

De vochtongevoelige onderdorpels hebben een minimale uitzettingscoëfficiënt (gelijk aan beton) en krimpen of zwellen nauwelijks bij temperatuurwisselingen.

De dorpels hebben in basis al een gunstige isolatiewaarde. Omdat de glasvezelversterkte onderdorpel holle kamers heeft, functioneert de aanwezige lucht als een perfecte isolator.

Bel ons voor al uw
vragen of een bestelling!

Contact